Про мене


Вітаю у "Сніданку на Плутоні". Мене звати Соля, мені 25, і я та, яка ховатиметься за всіма записами у цьому блозі.
У мене багато різних захоплень. Я ніжно люблю кіно і музику, все ще мрію одного дня навчитись добре грати на фортепіано, вивчити якнайбільше мов, навчитись розрізняти сузір'я без допомоги зоряної карти...А ще я кулінар-аматор. Кухня - це моя експериментальна лабораторія, моє місце медитації і моя таємна гедоністична кімната.

В дитинстві спостерігаючи як із спритністю Шиви куховарить моя мама, мені здавалось, що я ніколи так не зможу. Мама ніби володіла невідомою для мене суперсилою, яка зовсім не дісталась мені у спадок. Проте сьогодні я можу твердо сказати - навчитись  смачно готувати може кожен.

Моїм першим смаковим шоком була французька кухня. У свої майже 12 років я тоді повірити не могла у те, що десь існує їжа, яка абсолютно не схожа до якої я звикла.
Із часом, пробуючи все нові і нові страви, я почала пов'язувати для себе чимало приємних спогадів саме із смаком чи запахом певної їжі. Так наприклад запах кінзи викликатиме в мене спогади про сонячний берег Кобулеті, картопляний салат і гуляш - це гарантована телепортація в місцеве віденське кафе, а марципани, полуничне варення і равіолі з сиром - прямо в район Шопенгауер-штрассе у Бремені.

Я з гордістю і легкістю можу назвати себе фуді. Я сприймаю їжу як джерело задоволення. Мені подобається дізнаватись і пробувати все нове в кулінарії, для мене це ніби маленька подорож в межах власної кухні.

Майже два роки тому я відкрила англомовний блог Films & Pies де і досі пишу про кіно, а також готую страви, які фігурують в фільмах. Одного дня я зрозуміла: все те, що я хочу спробувати, те що я хочу приготувати чи спекти повинно мати окреме місце, окрему планету для втілення:) Так і з'явився "Сніданок на Плутоні". Назва його не випадкова, а на честь фільму Breakfast on Pluto  (2005) та й взагалі кіно, яке я вирішила згадати хоча б в назві:)

Цей блог -  мій простір, де я розповідатиму про власні кулінарні досягнення та виклики.
Сподіваюсь час проведений тут стане для вас корисним і приємним.

Я завжди відкрита до співпраці, критики чи просто душевної розмови:)

No comments:

Post a Comment