Десерт на вихідні: Португальські тарталетки з кремом (по рецепту Джеймі Олівера)


В кухонному арсеналі завжди варто мати кілька смачних та швидких рецептів, які потребують мінімум зусиль та часу. Проте часто автори таких рецептів пропонують щось на зразок фаст-фуду, який перетримали у фритюрі, а потім, за збігом нещасливих обставин, ще й впустили його на підлогу кілька разів:)
У таких випадках я стараюсь звертатись за допомогою відомих шеф-кухарів, серед яких і улюбленець публіки - Джеймі Олівер (книга якого, до речі, нещодавно вийшла українською у "Видавництві Старого Лева").
Тому сьогодні, із допомогою Джеймі,  пропоную приготувати легкі тарталетки, з листкового тіста, ніжним сметанковим кремом і лимонною карамеллю.


Інгредієнти:
0,5 упаковки листкового тіста
2 ч.л. кориці
1 ч.л. цукру
кілька крупинок ванільного цукру
1 яйце
120 г сметани
цедра половинки лимона або апельсина
ванілін

Для карамелі:
4-5 ст.л. цукру
сік 1 лимона

Час приготування:
25-30 хвилин

Час випікання:
18-20 хвилин

Важко?
Ні



Листкове тісто можна приготувати самостійно. проте це займає чимало часу і зовсім не економить гроші. Тому варто звернутись до найближчого магазину і купити упаковку тіста. На ринку представлено чимало варіантів листкового тіста, в різному ціновому діапазоні. 
Отже, коли тісто куплене або ж приготовлене потрібно його розгорнути, і відрізати половину.
ні в якому разі не пробуйте розгортати заморожене тісто, воно зламається.
Розкатування тісто не потребує.


Щедро посипаємо одну сторону тіста корицею і втираємо її. Потім скручуємо тісто в рулетик (так як видно на фото вище). Потім ріжемо його на 6 частин. Далі, кожну з частинок потрібно поставити у вертикальне положення і приплюснути.
Вкладаємо акуратно у формочку для випічки кексів, розправляємо боки тарталеток великими пальцями рук. Якщо у вас немає такої формочки - я рекомендую її придбати, тим більше, що ціна її зовсім не висока, а використовувати можна для різних цілей (хто не бачив як у ній готують яйця з беконом - багато пропустив:).
Розігріваємо духовку до 200 градусів, ставимо тарталетки і впродовж  8-10 хвилин пропікаємо на верхньому рівні.


За час, поки тарталетки в духовці, готуємо крем. За допомогою вінчика чи ложки перемішуємо сметану, яйце, чайну ложку цукру, ванільний цукор і цедру половинки лимона (апельсина) до однорідності. Пам'ятаємо, що варто терти лише верхній, жовтий шар лимона. Біла шкірка даватиме гіркоту.


Виймаємо тарталетки. Наливаємо крем. Ставимо ще на 10 хвилин в духовку, також на верхній рівень.
А це Фінн - постійний помічник на кухні:)


Готуємо карамель.
На цьому етапі варто бути дуже обережними, оскільки плавленим цукром легко обпектись.
В розігріту каструлю кидаємо 4-5 столових ложок цукру, витискаємо туди лимонний сік з 1 лимона. Активно помішуємо до утворення однорідної маси. Можна потримати каструлю на вогні довше, щоб цукор набув коричневоно кольору, мені ж подобається більш прозорий варіант. Після того як карамель готова поливаємо нею тарталетки. У каструлю заливаємо води і ставимо на вогонь. Це така-собі система самоочищення:)


Вуаля!:) Прості в приготуванні, легкі і вміру солодкі португальські тарталетки готові:)



Немає коментарів:

Дописати коментар