Морквяний торт


Морквяний торт є настільки популярним, що ніхто навіть достовірно не може сказати у якій країна його спекли вперше. Морквяний торт завжди асоціювався в мене з Англією та пікніками посеред теплого літа. Перш ніж спробувати його приготувати, я уявляла собі значно простіший за смаковими якостями десерт, проте він перевершив всі мої очікування і став улюбленцем травня. 
Густий, проте ніжний смак, сирковий крем, горіхи, легка текстура коржів - насправді це все те, з чого має складатись ідеальний весняний торт для недільного ланчу на свіжому повітрі. 

Отже, для приготування морквяного торта нам потрібно:

Для коржів:
300-350 г тертої моркви ( це прибл. 1,5 великі морквини)
100 г грецьких горіхів
300 г цукру
250 г муки
1,5 ч.л. кориці
2 ч.л. порошку для випічки
4 яйця
1/2 ч.л. солі
1 склянка олії ( прибл. 240 мл)
ванілін

Для сирного крему:
60 г масла
250 г крем-сиру
200 г цукру пудри
цедра 1/2 лимона

Кількість порцій:
6-8

Час приготування:
1 година 30 хвилин

Час випікання:
30 хвилин

Важко?
Ні


У першу чергу натираємо на дрібній терці моркву. Далі - змішуємо сухі та вологі інгредієнти у різних посудинах.


В одній  мішаємо муку, корицю, порошок до печива та сіль.


У іншій  - збиваємо 4 яйця міксером до однорідності. Далі поступово додаємо цукор, продовжуємо збивати до утворення густої маси. Потім - поступово вливаємо олію, активно перемішуємо, додаємо ванілін.


Далі з'єднуємо сухі та вологі інгредієнти, добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Висипаємо туди моркву та горіхи, ще раз старанно перемішуємо. Розливаємо масу у одну або дві форми.
Розігріваємо духовку до 180 градусів та ставимо пекти на 25-30 хвилин.


Готові коржі виймаємо та даємо час вистигнути.
Морквяний торт класний тим, що сподобається навіть не великим любителям...моркви. У коржах вона не відчувається взагалі, лише додає солодкавості, зволожує коржі і робить їх неймовірно смачними. 


Поки вистигають коржі готуємо крем. Тут все простіше:) Збиваємо міксером крем-сир або ж сиркову масу із маслом, поступово додаючи туди цукор-пудру та цедру. Збиваємо поки не пропадуть грудочки:)


Перемащуємо коржі (чи один корж:). За бажанням наносимо крем на боки і верх торта.


Іііііі...вуаля!:)


В міру солодкий, не сухий, з приємним горіховим відтінком.


Спробуйте приготувати морквяний торт і ви точно обов'язково зробите це ще раз!



4 коментарі:

  1. я обожнюю морквяні торти і кекси!!! реально, я би тільки їх і їла)
    я десь читала, що його придумали у Англії, у воєнні часи, коли була скрута з продуктами і господині мусілі викручуватись і готувати смакоти із того, що є вдома)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. тааааа! просто і дуже смачно)
      думаю, що це найправдівіша версія походження цього торта. Дякую за історію:)

      Видалити
  2. Виглядає дуже смачно!:) Дякую за Ваш апетитний рецептик та барвисті фото! Бажаю багато натхнення та успіхів!:)
    Морквочка дуже корисна і я її обожнюю додавати до будь-якої страви!:) Нещодавно готувала моркв'яно-апельсинові мафіни, вийшли смачнющими!:) Ділюсь з Вами рецептиком, можливо також якось спробуєте!:)

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже дякую! Мені неймовірно приємно отримувати такі відгуки:)
    маффіни обов*язково якось спробую, виглядаюсь смачно:)

    ВідповістиВидалити