Шоколадний брауні з грецькими горіхами

Перший запис у блозі завжди неймовірно важливий. Це ніби задавати тон всім наступним записам, надавати їм голос, стиль, фактуру. 
Я довго думала над тим, що варто приготувати в якості "аперитиву" для "Сніданку на Плутоні". Як не дивно, почну з одного прекрасного і відомого десерту:)

Готуйтесь! Сьогодні печемо брауні:)


Брауні - це класичний шоколадний десерт американської кухні, із багатим смаком, легкою губчатою текстурою і вологою серединкою. Традиційно брауні подається у вигляді невеликих квадратиків. 
Якщо ви ніколи не пробували брауні - саме час зробити це зараз. Повірте, цей десерт стане одним із ваших улюблених.

Інгредієнти:
1 склянка цукру
150 г масла, кімнатної температури
200 грам чорного розтопленого шоколаду
1 ст.л. какао-порошку
2 яйця
~1/4 ч.л. солі
кілька кристаликів ваніліну (при можливості краще використовувати ванільний екстракт)
~100 г муки
2 ст. л. теплої води

За бажанням:
100 г товчених грецьких горіхів
30 мл еспресо

Кількість порцій: 
8

Загальний час приготування:
1 година 10 хвилин

Час випікання:
40-50 хвилин

Важко?
Ні, але при приготуванні потрібно бути  уважним до деталей




1. У ємкість із мукою додаємо какао-порошок, ванілін та сіль. Перемішуємо.
2. В окрему посудину вибиваємо яйця, додаємо по трохи цукру, розтираємо.
3. Масло збиваємо вінчіком. Додаємо малесенькими порціями до масла суміш з яєць і цукру, ретельно перемішуємо, але не збиваємо. Якщо спробувати перемішати все зразу - жир може відділитись від води і маса нагадуватиме зіпсоване молоко. 
4. Після того як масло + яйця + цукор стали однорідними, акуратно вливаємо і вмішуємо туди еспресо. Цей крок можна пропустити. Після випікання, брауні не матиме сильного присмаку і запаху кави, проте еспресо підсилить смакові якості шоколаду і надасть десерту більш густого та інтенсивного аромату.


5. Додаємо розтоплений шоколад, активно перемішуємо. Розігріваємо духовку до 180 градусів.
6. Перемішуємо сухі та вологі інгредієнти. Легкими, але впевненими рухами перемішуємо до утворення текстури схожої на мус. Цей пункт є одним з найважливішим для отримання очікуваного результату. Якщо занадто довго мішати - маса перетвориться на тісто, а брауні на пиріг :)


7. Застеляємо форму пергаментом для випічки, викладаємо мус. З двох протилежних боків паперу можна покласти більше, так щоб він виступав за межі форми. Це потім спростить виймання десерту після випікання.
Посипаємо горіхами (також горіхи можна додати безпосередньо у масу та перемішати). Якщо форма занадто велика - межі брауні можна коригувати за допомогою пергаменту.
8. Випікаємо 40-50 хвилин.
Звісно неможливо побачити серединку десерту, поки він випікається. Для того аби знати чи серединка вашого брауні є вологою, але водночас не сирою, рекомендую проткнути його зубочисткою. Якщо зубочистка матиме на собі частинки десерту - залиште його в духовці ще на 5-7 хвилин. Якщо ж зубочистка матиме вологі сліди, але без частинок вашого брауні - можете сміливо забирати його з духовки.


Даємо 5 хвилин охолонути, виймаємо з форми, ріжемо невеликими квадратиками. Заварюємо собі кави і отримуємо задоволення від фантастично густого, насиченого і, водночас, м'якого смаку шоколадно-горіхового брауні:)

Немає коментарів:

Дописати коментар