Пора, коли шкіра пахне сонцем і світиться нерівномірною засмагою міста, коли на обід полуниці, пора сну при відкритих вікнах, постійного відчуття спраги і щоденної порції морозива - офіційно настала. Для мене, найпрекраснішим улітку є можливість їсти на свіжому повітрі, готувати швидкі та прості страви, не обмежувати себе в овочах, фруктах та зелені.
Сьогодні готуватимемо англійський пастуший пиріг. Він чудово підійде для суботнього обіду десь на природі. Смачний, ситний і зовсім невибагливий.
Традиційно пастуший пиріг готується з ягнятиною проте з часом рецепт змінювався відповідно до уподобань гурманів, тому сьогодні я приготую його з індичкою.
Отже, інгредієнти:
Для начинки:
1 кг фаршу (ваш улюблений:)
1 морквина
1 цибулина
пучок кропу
1 склянка курячого бульйону (~250 мл)
сіль, перець
свіжий або сушений розмарин
1 склянка червоного сухого вина (опційно)
1 зубчик часнику (опційно)
олія для смаження
А також:
1 кг картоплі
1 жовток
склянка теплого молока
Час приготування:
1 година
Важко?
Зовсім ні
Сьогодні готуватимемо англійський пастуший пиріг. Він чудово підійде для суботнього обіду десь на природі. Смачний, ситний і зовсім невибагливий.
Традиційно пастуший пиріг готується з ягнятиною проте з часом рецепт змінювався відповідно до уподобань гурманів, тому сьогодні я приготую його з індичкою.
Отже, інгредієнти:
Для начинки:
1 кг фаршу (ваш улюблений:)
1 морквина
1 цибулина
пучок кропу
1 склянка курячого бульйону (~250 мл)
сіль, перець
свіжий або сушений розмарин
1 склянка червоного сухого вина (опційно)
1 зубчик часнику (опційно)
олія для смаження
А також:
1 кг картоплі
1 жовток
склянка теплого молока
Час приготування:
1 година
Важко?
Зовсім ні
Цибулю, моркву, часник дрібно шинкуємо кидаємо на сковорідку на кілька хвилин. Додаємо фарш, перемішуємо. Через 5-7 хвилин додаємо бульйон, вино, сіль-перець. Залишаємо так десь на 15 хвилин.
Картоплю чистимо, ріжемо, варимо, солимо. Потім проціджуємо, і готуємось підкачати руки - робимо пюре:)
В пюре варто додати молоко. Воно повинно бути теплим для того, щоб пюре зберігало легкість і не охололо завчасно. Дуже рекомендую додати в пюре жовток. Французи, які вигадали цей трюк, добре знали, що жовток додасть пюре не тільки кольору, але й зробить його кремоподібним і повітряним. Виходить дуже смачно і ніжно..
У форму для випічки викладаємо фарш, а далі акуратно - пюре.
Прикрашаємо розмарином. Відразу скажу, що з цієї пряністю потрібно бути обережним, адже розмарин володіє дуже густим ароматом, який у битві запахів посідає призове місце:)
Розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо на 35-40 хвилин. Все!:)
Дуже важко стриматись, щоб не згризти всю скоринку!:)
Не зважаючи на те, що у пастушому пирозі відсутній корж - начинка і пюре тримаються разом і не розвалюються.
Всі на пікнік!
Очень аппетитно!
ВідповістиВидалитиЯ всё мечтаю его сделать, но у меня сейчас нет духовки. :(
Алиса.
дякую:)
Видалитиякщо нема духовки - треба напроситись до когось в гості!:)