May the Burger be with you!


Минулої середи, компанія блогерів відвідала майстер-клас по приготуванню найсправжніших і найсмачніших бургерів. Захід пройшов у симпатичному ресторанчику американської та китайської кухні "Американо", що на вулиці Нижанківського, 2. Заклад надійно захований в тихому дворику по-сусідству із консерваторією. "Американо" має два рівні: перший у підвалі, другий - у вигляді літньої площадки, яка зручно вмістилась у дворику і називається "Китайський квартал" (адже кожне велике американське місто має свій, авжеж?:). 


Враження від закладу та майстер класу в мене дуже теплі. Потішило, що гостинний власник "Американо" пан Орест справді любить і, найважливіше, знає свою справу. Його ентузіазмом, коли він говорить про тонкощі приготування бургерів, можна тільки захоплюватись. 
Меню в "Американо" зовсім не нагадує дипломну роботу, воно тут лаконічне і змістовне. У закладі є бургери на будь-який смак: і класичні, і з качиним м'ясом, і популярний чорний бургер, а ще бандерівський  (звісно червоно-чорний, і  з салом) і навіть бургер з морепродуктами. Також заклад пропонує вибір салатів, десертів, закусок та напоїв. Ціни - дуже адекватні, персонал - привітний, в інтер'єрі нічого зайвого.


Отже:) Нам було запропоновано самостійно приготувати бургер і навіть вибрати булочку відповідно до власних вподобань. Серед запропонованих варіантів була класична із пшеничного борошна, червона (зафарбавана буряком), жовта (гарбузова), зелена (із шпинатом, яку, власне, я і обрала), а також чорна (колір досягається додаванням чорнила каракатиці). Весь процес приготування відбувався під терплячим керівництвом кухаря.

Отже, готуйтесь записувати!
1. Важливо правильно вибрати булочку. Рецептура булочки для бругера відрізняється за рецептом і повинна мати в складі цукор. Перед тим як розпочати приготування вашого ідеального бургера, булочку потрібно карамелізувати з обох сторін. Це зробить основу  хрумкою і не даватиме соусові та соку від котлетки розмочити її. 
2. Котлету готується із рубленого фаршу, складником якого є лише м'ясо, сіль та зелена цибуля. Для приготування фаршу не варто використовувати заморожене м'ясо, адже під впливом холоду воно втрачає природну клейкість. Котлетка формується вагою 130-140 грам, після приготування її вага зменшується приблизно до ста грамів. Котлета обсмажується на грилі впродовж кількох хвилин з кожного боку.
3. Спершу мажемо булочку майонезом та соусом. Із запропонованих соусів - гострий (справді гострий!:) та соус барбекю. Варто зауважити, що у "Американо" майонез та соуси роблять самостійно і не признають жодних консервантів. Потім вибираємо улюблену зелень, скажімо салат, руколу, зелену цибулю, кріп, а також гострий перець і ріпчасту цибулю. Зверху кладемо котлету. Потім знову зелень, соус і майонез і кладемо верхню частину булочки. 

Апетитний та соковитий бургер готовий!


А ось і міні-парад бургерів учасників майстер-класу:) Їли ми швидко, задоволено примружуючись:) Сам бургер великий за розміром, зовсім не такий, яким ми його звикли бачити у популярних фаст-фудах міста.


"Американо"  - це мабуть перший і єдиний правильний заклад американської кухні у Львові (виправте мене, якщо це не так). Це місце однозначно варто відвідати, замовити бургер і випити охолоджуючого лимонаду, який так пасує в літню спеку. Я ж наступного разу піду їсти туди щось китайське, дуже вже розхвалювали місцевого шеф-кухаря:)

"Американо" у Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар