Я люблю готувати відповідно до сезону. Звичайно, кавуни, черешні, полуницю я б не відмовилась бачити впродовж цілого року (тут має бути секунда заздрощів всім людям, які живуть, скажімо, десь у сонячній Каліфорнії). Тому гарбуз у травні - це, мабуть, одна із найдивніших знахідок, які у мене коли не-будь були. Спокійно відлежавшись в зимовій темряві, він зберіг абсолютно усі смакові якості, колір і приємний свіжий аромат. Як не великий любитель гарбузових запіканок, кексів і пирогів, я вирішила приготувати гарбузовий крем-суп, на основі натурального йогурту та різноманітних спецій.
Інгредієнти:
1 кг очищеного гарбуза
1 склянка натурального йогурту, сметани чи вершків
1 зубчик часнику (або за смаком)
1 ст. л. свіжого імбиру
сіль, перець
1/2 ч.л. карі
1 цибулина
1 лавровий листок
Кількість порцій:
5
Загальний час приготування:
45 хвилин
Важко?
Зовсім ні
1. Дрібно нарізати цибулю, розчавлюємо часник, дрібно нарізати імбир. Розігріти сковорідку, налити трохи олії. Покласти цибулю, часник, імбир, лавровий листок і неквапно смажити на середньому вогні 5-7 хвилин. Не потрібно доводити процес готування до кінця. Після завершення, виймаємо лавровий лист і даємо масі час вистигнути.
2. Гарбуз нарізати невеликими кубиками. Якщо у вас ручний блендер - величина шматочків може бути більшою, якщо ж ні - краще порізати дрібними. Смажимо гарбуз на середньому вогні до пів-готовності (він має бути м'яким, але не розвалюватись).
3. В блендері змішуємо посмажені цибулю, часник та імбир із гарбузом. Додаємо сіль, перець і карі. Збиваємо до однорідної маси.
4. Викладаємо отримане із блендера в каструлю. Заливаємо йогуртом, перемішуємо, доводимо до кипіння і варимо 7-10 хвилин на маленькому вогні, помішуючи. Після того як суп готовий, даємо йому настоятись ще 10 хвилин, сервіруємо йогуртом (сметаною чи кефіром).
Готуємо тости. А далі їмо і думаємо про теплі краї:)
класс!) якийсь воістіну касмічєский))
ВідповістиВидалитиа можна реквест зробить? якшо буде нагода і настрій, поділись рецептом гарбузяного пирога чи кекса!)
це смачно! правда мені вистарчило не багато, дуже вже він пряний і густий
Видалитиділись, ділись!)ждьомс