Галета з помідорами і сиром


Поки я канікулюю за 1200 км від дому, насолоджуюсь літом і довгими вечірніми прогулянками - писати сюди часто не зовсім виходить. Проте у мене в запасі є ще два чудових і дуже простих рецепти для всілях літніх ланчів, посиденьок, пікніків і пізніх ранкових прокидань.
Сьогодні готуємо дуже смачну помідорну галету із двома видами сиру.

Інгредієнтів нам потрібно не багато:

350 г муки
2 ст. л. крижаної води
сіль
50 г масла
1 кг помідорів
350 г домашнього сиру
100 г пармезану
2 ст.л сметани середньої жирності
1 жовток
гілочка базиліку для прикраси (опційно)

Час приготування:
1 година

Час випікання:
40хв

Важко?
Ні



Спершу готуємо тісто. Для мене такий варіант тіста є дуже універсальним: коли немає часу бавитись із дріжджами або ж тримати тісто добу в холодильнику, то цей варіант просто ідеальний для солодких та солоних пирогів, наприклад.
Отже, у ємкості змішуємо муку із маслом чи маргарином. додаємо солі за смаком. розминаємо добре руками до утворення крихти. Далі - додаємо воду. гарно перемішуємо і при потребі додаємо ще муку. Стараємось не місити довго, лише до однорідності буде достатньо. Тісто не має прилипати до рук. Завертаємо тісто в харчову плівку і ставимо в морозилку на час приготування начинки.


Далі ріжемо помідори скибками, домашній сир перемішуємо із сметаною і натертим пармезаном. Трохи підсолюємо.


Фінн в очікуванні на те, що рано чи пізно я всеж покладу в галету м"ясо:)


Витягаємо тісто з морозилки. Стелимо папір для випічки просто на стіл. Розкатуємо тісто у вигляді круга товщиною десь пів сантиметра, нерівності чі неакуратності обрізаємо ножем. Викладаємо спершу сир, залишаючи при цьому краї вільними як видно на фото (їх ми потім загортатимемо до середини), потім - помідори.


Загортаємо краї до середини, переносимо папір з галетою на братванку, далі - змащуємо галету зверху жовтком. Розігріваємо духовку до 180 градусів, і ставимо пектись на середній рівень на 40 хвилин.


Вуаля!:)


Маленька порада: якщо скоринка пирога починає підгорати - огорніть її фольгою. І тіп номер два: щоб перевірити готовність галети. варто витягнути її з духовки і трохи потрусити - серединка не має бути рідкою і труситись як желе.

Сподіваюсь, що цей простий і смачний рецепт сподобається вам так як і мені:)


Немає коментарів:

Дописати коментар