Заскучили?:) А в мене для вас є новий, класний і простий рецепт.
Кухня, як і все навколо, пахне свіжими огірками, кропом, молодою картоплею, трускавкою і шпинатом. Так пахне літо, а значить можна лише задоволено примружитись і насолоджуватись.
Сьогодні готуємо цукіні з моцарелою та помідорами, оливковою олією і травами. Смачно, швидко і зовсім не дорого. Рецепт цікавий тим, що комбінувати можна різні складники, а результат не розчарує.
Отже інгредієнти (порція на 1-2 особи):
2-3 невеличких кабачки
5 маленьких помідорів
50 г сиру моцарела (бринза, фета чи сулугуні сюди теж прекрасно підійдуть)
оливкова олія (якщо немає можна замінити соняшниковою нерафінованою, для аромату)
улюблена суміш трав (в мене італійська) свіжа чи сушена
2 зубчики часнику (опційно)
сіль, перець за смаком
Час приготування:
40 хв
Час в духовці:
20-25 хв
Важко?
Зовсім ні
Дорого?
Ціна кабачків коливається від 10 до 14 гривень за кілограм, моцарела в залежності від виробника від 20 гривень за 150 г. 750 мл пляшку оливкової олії доброї якості мені вдалось знайти за 115 гривень. Це цілком адекватна ціна. В Німеччині пляшка такої олії в аналогічній кількості коштує близько 3 євро. Українські супермаркети зазвичай ставлять значно вищу ціну (близько 150 гривень за півлітрову пляшку), тому я зазвичай купую оливкову олію в продавців, які торгують продуктами привезеними із Польщі.
Цукіні добре помити, шкірку не знімати, відрізати корінець. Розрізати навпіл, з однієї сторони зробити рівний зріз щоб половинка кабачка міцно стояли на братванці і не переверталась.
Далі натерти часником, змастити олією. Порізати скибками помідори та сир.
Викласти сир, помідори, зверху можна також потерти сиром. Посипати травами та посолити.
Розігріти духовку до 180 градусів і випікати 20-25 хвилин, аж поки цукіні не стануть м'якими.
Готово!
Однозначно - цей рецепт мій персональний тренд сезону.
У вас є улюблені кабачкові рецепти?:) Діліться!:)
Немає коментарів:
Дописати коментар