Спагеті з шпинатним пюре і фетою


Найважчим є повернення після затяжної паузи (каюсь!). Не знаю, чому інколи так важко знайти в собі сили втілити бажання в реальність. В моїх голові крутиться безліч ідей, а втілюю я практично лише маленькі і поодинокі. Почався листопад, мені як ніколи хочеться тепла і скрутитись калачиком до весни. А ще хочеться більше готувати вдома, вигадувати, експериментувати, творити. Залишилось тільки зібратись в купку і вилізти із своєї лисячої нори:). 
Сьогодні я ділюсь дуже простим рецептом, який я часто з'їдаю на обід. Готувати швидко, дуже смачно і поживно. Головне в цьому переписі те, що всі складники можна знайти недалеко від тому, або ж і зовсім і власному холодильнику.
Знаходимо 20 хвилин, і поки скачується епізод улюбленого серіалу, готуємо собі пасту з шпинатним пюре:)

Інгредієнти (на 1-2особи):
пучок свіжого шпинату або ж добрих дві склянки мороженого
паста з твердих сортів пшениці
пів цибулини
150 г сиру фета або ж будь-який інший м'який сир (нема сиру - беріть сметану)
оливкова олія
помідори (в моєму випадку - черрі)

Час приготування:
20-25 хвилин

Важко?
Зовсім ні

Дорого?
Пучок шпинату - 8 грн., 250 г польського сиру "Фавіта" (чудовий замінник фети як на мене) - від 23 до 30 грн. в залежності від магазину. Я беру завжди синю, в ній більший відсоток жирності. З вибором хорошої пасти буває складно. При можливості я стараюсь купувати Mаkf'у або ж пасту від Supero (Чехія). Також трапляється знайти італійську пасту прекрасної якості в ятках де продають різні товари з-за кордону. Серед українських виробників дуже складно знайти пасту із справді твердих сортів. Наприклад після "Чумака" вода дещо помутніла, а це не надто гарний знак. 


Ставимо воду на спагеті, солимо.
В досить глибокий сотейник наливаємо води, кидаємо туди листя салату, ставимо на вогонь. Ріжемо цибулю дрібно, але не варто сильно старатись - все потім зіб'є блендер.
Доводимо до кипіння шпинат і чекаємо десь хвилину часу не більше.
На сковорідці підігріваємо олію, підсмажуємо цибулю до золотистого кольору, туди ж кидаємо проціджений шпинат, тримаємо кілька хвилин на маленькому вогні, помішуємо.
Не забуваємо під час процесу зварити спагеті:)


До шпинату додаємо сир або ж дві-три столові ложки сметани. Рецепт із сметаною, між іншим, дуже старий. Мама розказувала, що її бабця готувала щось подібне.
Збиваємо блендером все в пюре, стараємось добитись однорідної маси. Не забуваємо посолити (якщо сир прісний).
Я користуюсь простеньким ручним блендером Bosch, за відсутності блендера - можна спробувати міксером, вийде грубувато, але не менш смачно.


Пасту додаємо вже в готове пюре, перемішуємо, викладаємо на тарілку, зверху - гілочку помідорів черрі або ж порізаний скибками 1 помідор. Можна ще також додати екстра порцію сиру зверху.
Все!
Виглядає як летючий спагеті-монстр:))
І так, я страшенно люблю ці здоровенні блакитні тарілки!:)



Окрім улюбленого серіалу під цю страву прекрасно пасує читання чогось легкого і веселого. От зараз дочитую Коняку Фокслі, Роальда Дала (+1 в мою колекцію) куплену цього року на Форумі видавців. 
Маю відчуття, що листопад буде гарним.

А що ви любите готувати нашвидкоруч?:)

Немає коментарів:

Дописати коментар